Realistinen hinta-arvio kuntotarkastuksen perusteella sekä asiantuntevan välittäjän ammattitaidolla

Realistinen hinta-arvio kuntotarkastuksen perusteella sekä asiantuntevan välittäjän ammattitaidolla

Jostain muistan lukeneeni mietteen ”Mikä tahansa on myytävänä, kunhan vain hinnasta sovitaan”. En tiedä päteekö tuo nyt sittenkään ihan kaikkeen, mutta asuntokaupassa tuo varmasti on totta. Varsinkin niin päin, että oli asunto sitten ihan minkälainen tahansa, sen hinnan on oltava kohdillaan jotta sen saa myytyä. Jos myyjä pyytää talosta liikaa, ostajat jäävät tulematta ja sitten jää myytävä talo myyjälle.

Asuntojen hinnat riippuvat monista tekijöistä, kuten esimerkiksi asunnon koosta, sijainnista, varustelutasosta ja alueesta jolla asunto sijaitsee. Asiantunteva välittäjä pystyy varmaan melkein asunnosta kuin asunnosta haarukoimaan hinnan kohdilleen näiden seikkojen perusteella, mutta yksi hintaan vaikuttava tekijä, jonka vaikutus hintaan voi olla jopa kokeneenkin välittäjän hankala silmämääräisesti määrittää, on asunnon kunto.

Me kysyimme ja Puustelli vastasi - Keittiöremontti muuton yhteydessä

Me kysyimme ja Puustelli vastasi - Keittiöremontti muuton yhteydessä

Missä vaiheessa keittiöremontti olisi sinusta järkevintä tehdä? Kun mietimme tätä kysymystä mieheni kanssa, tuli hyvin nopeasti mieleemme ajatus siitä, että remontti kannattaisi mahdollisuuksien mukaan toteuttaa muuton yhteydessä. Tästä ajatuksesta innostuneena päätimme esittää Tammiston Puustellin henkilökunnalle liudan kysymyksiä eri näkökulmista keittiöremontin tekemisestä muuton yhteydessä.

Helpotusta muuttostressiin

Helpotusta muuttostressiin

Jee, muutetaan! Miten kivaa onkaan käydä läpi kaikki kodin tavarat, hoitaa tarpeettomien poisvienti tai myynti, pakata tarpeelliset kamat kasaan, roudata ne uuteen kotiin ja siellä taas purkaa ne ja etsiä kaikelle oma paikkansa! Laatikoita ja pakkausmuovia ja pahvia ja Ikea-kasseja! Isoja tavarakasoja joka puolella! Pakettiauton hankinta, kantamaan kyrsiintyneitä kavereita ja sukulaisia, pöytien ja sohvien ja pesukoneiden raijaamista, kipeitä selkiä, väsymystä ja nälkää! Jee!

Kuka tekemään kuntotarkastusta ja missä vaiheessa?

Kuka tekemään kuntotarkastusta ja missä vaiheessa?

Asuntoa ostaessa ja myydessä pitäisi kuntotarkastus tehdä, mutta kuka sellaisen saa sitten tehdä? Kuntotarkastukseen on olemassa selkeät ja viralliset suoritusohjeet, ja tarkastajille on olemassa Asuntokaupan Kuntotarkastajan (AKK) tutkinto, jonka suorittamalla saa pätevyyden, mutta kumpikaan näistä ei itse asiassa ole pakollisia kuntotarkastuksen suorittamiseen osto- ja myyntitilanteessa. Ilman AKK-titteliä ja vankkaa kokemusta alalta, voi toki olla hankala saada ostajat ja myyjät vakuuttuneeksi siitä että kuntotarkastuksen saa tehtäväkseen, mutta ehkäpä sitäkin tärkeämpää on vielä se että tarkastuksessa käytettäisiin KH-kortistosta löytyvää suoritusohjetta. Ja vielä nimenomaan siten, että sitä noudatetaan kokonaan eikä vaan osittain tai soveltaen. Vaikka kuinka olisi pätevyydet kunnossa, niin tarkastus voi jäädä vajavaiseksi jos ei tutkita kaikkialta mistä pitäisi!

SuperPark - kivaa puuhaa kaikenikäisille

SuperPark - kivaa puuhaa kaikenikäisille

Lapsen saamisessa on monta hyvää ja hienoa asiaa. Niistä yksi on omasta mielestäni ehdottomasti se, että lapsen kanssa voi mennä itsekin kaikkiin mahtaviin lasten leikkipuistoihin temppuilemaan! Olisi se vähän kummallista mennä sellaiseen ilman että veisi ainakin yhden lapsen mukanansa, vaikka itse olen aina tykännyt päästä niihin vähän pyörimään ja temppuilemaan. Ennen omaa lastamme pääsin toisinaan sukulaisten lasten siivellä tämmösiin paikkoihin ryönäämään ja peuhaamaan, mutta nyt niihin voi mennä oman lapsen kanssa vaikka kuinka useasti! Toki oman lapsen kanssa on vielä ekstraa sekin, että pääsee samalla näkemään kuinka iloinen ja innoissaan se ihan oma lapsi siellä leikkipaikassa remutessaan on.

Puhdas Unelma - Tekstiilipinnat puhtaaksi paikan päällä

Puhdas Unelma - Tekstiilipinnat puhtaaksi paikan päällä

Omassa lapsuudessani kesäloma alkoi aina suursiivouksella. Ensimmäiset lomaviikot kuurattiin sisällä ja ulkona kuin viimeistä päivää, ennen kuin rauhallinen lomamoodi saatiin päälle. Nuo viikot olivat itselleni kuitenkin varsin mieluisia, sillä sain touhuta asioita äitini kanssa samalla kun isäni kunnosti ja remontoi vanhaa rintamamiestaloa, jossa he edelleen asuvat. Perhe oli yhdessä, ja asioita saatiin aikaan. Ihan parasta.

Minulle suursiivous on edelleen jokavuotinen perinne. Tosin yritän nykyään hoitaa sen osissa jo ennen kesäloman alkua, koska neljän viikon kesälomasta en ole valmis uhraamaan siivoamiselle edes yhtä kokonaista lomaviikkoa. Tänä keväänä suursiivous ajoitetaan huhtikuun loppuun, jolloin minulla on reilun kahden viikon loma pääsiäispyhien aikaan.

Bongaa koteja Hypon Kotibongarilla

Bongaa koteja Hypon Kotibongarilla

Kevät tekee tuloaan. Lintujen laulun voi taas kuulla metsässä, lunta on päivä päivältä vähemmän. Samalla pajunkissojen pehmeät kukinnot sekä jatkuvasti lisääntyvä auringonvalo antavat vihdoin lupauksen siitä, että kevät on jo aivan kulman takana.

Mitäs muuta varmoja kevään merkkejä tiedätte? Kuulostaako siivousinto, sisustus- tai autokuume, tai uuden asunnon ostoaikeet tutuilta?