Bongaa koteja Hypon Kotibongarilla

Kevät tekee tuloaan. Lintujen laulun voi taas kuulla metsässä, lunta on päivä päivältä vähemmän. Samalla pajunkissojen pehmeät kukinnot sekä jatkuvasti lisääntyvä auringonvalo antavat vihdoin lupauksen siitä, että kevät on jo aivan kulman takana.

Mitäs muuta varmoja kevään merkkejä tiedätte? Kuulostaako siivousinto, sisustus- tai autokuume, tai uuden asunnon ostoaikeet tutuilta? Meidän perheessä nämä kaikki varmat kevätkuumeen merkit ovat nähtävillä. Minä haaveilen vapaasta viikosta, jotta voisin kuurata kotimme lattiasta kattoon, haluaisin uusia sisustusta sieltä sekä täältä, ja autokaupoille pitäisi päästä mahdollisimman pian. Eikä tule unohtaa sitä, että olemme jälleen pienen tauon jälkeen aktivoineet muuttohaaveet. Kevät on siis aivan selkeästi tulossa!

Tämän vuoden alusta asti meillä on ollut molemmilla käytössä Hypon Kotibongari-sovellus. Olemme käyttäneet sitä pääsääntöisesti mobiilisovelluksena iPhone-puhelimissamme. Jokusen kerran olen käyttänyt sitä myös selaimella kotikoneella, kun puhelin on ollut juuri jossain muualla.

 
Kuva: Hypo

Kuva: Hypo

 

Kotibongarin perimmäisenä ideana on auttaa sinua asuntohaaveiden toteuttamisessa. Joskus voi esimerkiksi olla hankala tietää, minkä hintaisista asunnoista sinulla tai perheelläsi on mahdollisuus haaveilla. Omasta mielestämme Kotibongarin yksi parhaista ominaisuuksista on apu juuri tähän ongelmaan! Syöttämällä Kotibongariin taloutesi perustietoja, joita ovat mm. taloudessasi asuvien aikuisten sekä lasten määrä, nykyiset asumiskustannukset, taloudessa asuvien henkilöiden säännölliset nettotulot sekä uuteen asuntoon sijoitettavien omien varojen määrä, saat sovelluksen sisällä arvion lainamahdollisuuksistasi.

Voit tuoda Kotibongariin talteen sinua ja perhettäsi kiinnostavia asuntoja helposti Oikotie.fi:n kohdenumerolla. Asunnon tietojen lisääminen onnistuu kohdenumeron avulla hurjan helposti. Jos sinua kiinnostavaa asuntoa ei löydy Oikotieltä, voi sen toki lisätä Kotibongariin myös niin, että syöttää itse asuntoa koskevia perustietoja sovelluksen sisällä. Näin saat kaikki kiinnostavat kohteet talteen yhteen ja samaan paikkaan!

Hypon Kotibongarin päänäkymässä näytetään käyttäjälle graafinen lainamittari, jolle on sijoitettu lisäämäsi kiinnostavat asuntokohteet pyyntihinnan mukaan. Tästä näkymästä pidimme mieheni kanssa paljon, sillä se antaa käyttäjälle heti kuvan siitä, onko asunnon hankintaan tarvittava lainamäärä sopiva sinun taloudellesi. Lainamittari saattaa kuulostaa sanana hieman tylsältä, mutta sitä se ei graafisena esityksenä suinkaan ole.

 
Kuva: Hypo

Kuva: Hypo

 

Lainamittarissa on käytetty tehokeinoina värejä. Vihreä alue kuvaa luonnollisesti sitä lainamäärää, johon oman talouden kannalta varat riittävät vallan mainiosti. Vihreän värin lisäksi lainamittarille nousee myös keltaista sekä oranssia väriä, ja mitä tummemmaksi väri muuttuu, sen huonommin uuteen asuntoon tarvittava lainamäärä taloudellesi sopii. Lainamittarin avulla ainakin minä, kovasti kaikesta aina innostuva ja isoista asioista haaveileva ihminen, sain hyvin nopeasti käsityksen siitä, mistä hintahaitarista mahdollista uutta asuntoa on syytä etsiä. Eikä miehen tarvinnut tällä kertaa alkaa rauhoitella vaimonsa suureellisia haaveita, sillä näin ihan omin silmin mitä Hypossa oltaisiin haaveistani mieltä. Heille en uskalla alkaa väittää mitään vastaan – miehelle sitä saatan joskus ihan vähän tehdä.

Kotibongari on tämän lisäksi paljon muutakin! Kun tuot asuntoja sovellukseen itsellesi muistiin, sovellus kertoo sinulle mm. kyseisten asuntojen sijainnin perusteella alueellisia keskihintoja. Me ainakin tuijotimme monen asunnon kohdalla sitä, mitä saman kokoinen asunto on kyseisellä alueella keskimäärän maksanut. Varsin arvokasta tietoa siinä vaiheessa, kun on aika alkaa miettiä mahdollisen tarjouksen määrää.

Asunnoille voi syöttää Kotibongarissa myös plussia sekä miinuksia. Tätä ominaisuutta käytimme miehen kanssa: mietimme illalla lapsen nukkuessa mitä hyviä ja huonoja puolia bongaamissamme asunnoissa oli. Meidän plussalistoilla kertyi mm. seuraavia asioita: isovanhemmat lähellä, työhuone, vierashuone omassa rauhassa, työmatka lyhenee, alue on arvostettu sekä hinta. Miinuspuolella taasen kertyi meidän bongaamissa asunnoissa mm. se, ettei asunnossa ollut kunnollista kodinhoitohuonetta, remontoitavaa oli liikaa, neliöitä oli liikaa, työmatka pitenisi, kiintokalusteita ei ollut huoneissa juuri yhtään sekä se, ettei isovanhemmat olisi lähellä. Kuulostavatko nämä kriteerit teidän korviin tutuilta?

Plussien ja miinusten avulla sai vielä paremman käsityksen siitä, voisiko kyseinen asunto olla juuri oikea meidän perheelle. Tässä vaiheessa olemme siinä tilanteessa, että olemme päätyneet Kotibongariin lisäämistämme asunnoista yhteen asuntoon. Asunnossa on hurjasti hyviä puolia, mutta myös niitä huonoja puolia. Lainatarjouksen voi asunnolle pyytää Kotibongari-sovelluksen kautta yhtä painiketta painamalla. Me emme kyseistä painiketta ole kuitenkaan ihan vielä uskaltaneet painaa, sillä asunto jonka olemme löytäneet, on lainamittarissa omasta mielestämme hieman liian oranssilla. Eli siis suomeksi sanottuna, se on meidän taloudelle luultavasti hieman liian kallis. Olemme tiedustelleet kyseisen asunnon välittäjältä mahdollisuutta tarjota jonkin verran pyyntihintaa alempaa hintaa, ja tämä asia on toistaiseksi asunnon nykyisten omistajien mietinnässä. He ovat asunnon juuri laittaneet myyntiin, ja on toki ymmärrettävää, että he haluavat ensin katsoa kiinnostuuko joku asunnosta niin paljon, että on valmis maksamaan siitä enemmän kuin me pystyisimme.

 
Kuva: Hypo

Kuva: Hypo

 

Kotibongari on toiminut meidän käytössä alkuvuoden ajan varsin mainiosti. Se on koonnut meitä kiinnostavat asunnot näppärästi yhteen ja samaan paikkaan. Olemme voineet ihmetellä asuntoja sovelluksen kautta helposti, sekä lisätä niille mm. asuntonäyttöjen käyntien yhteydessä valokuvia. Sellaisia kuvia, joita ei virallisessa asuntoilmoituksessa ole ollut. Kyllähän kaikki sen ymmärtää, että asuntoilmoitukseen valitaan vain ne imartelevimmat kuvat. Kotibongari-sovellukseen saatoimme sitten lisätä näyttöjen yhteydessä kyseisen asunnon tietoihin myös niitä ei-niin-imartelevia kuvia, joita asunnon omistajat eivät välttämättä ole asuntoilmoituksen yhteyteen halunneet laittaa.

Meidän jokusen kuukauden testikäytön jälkeen voimme todeta, että Hypon Kotibongari yhdistää asunnon ostajan, myyjän, kiinteistönvälittäjän sekä pankin aivan uudella mielenkiintoisella ja tehokkaalla tavalla!

Lähde sinäkin bongaamaan koteja jo tänään! Ainakin siinä tapauksessa, että kevättä on myös siellä rinnassa ja uusi asunto olisi haaveissa!

 
 

Hypon Kotibongari löytyy mobiilisovelluksena sekä App Storesta että Google Play Storesta. Sitä voi käyttää myös selaimella.

Suomen Hypoteekkiyhdistys (Hypo) on ainoa asumiseen keskittynyt valtakunnallinen luottolaitos Suomessa. Se tarjoaa asiakkailleen (henkilö- ja yritysasiakkaat sekä taloyhtiöt) kaikkia asumisen rahoittamiseen tarvittavia lainapalveluja. Suomen Hypoteekkiyhdistys perustettiin 1860. Se työllistää noin 60 henkilöä.

Kirjoittaja: Heidi