Puhdas Unelma - Tekstiilipinnat puhtaaksi paikan päällä

Yhteistyössä Puhdas Unelma.

Omassa lapsuudessani kesäloma alkoi aina suursiivouksella. Ensimmäiset lomaviikot kuurattiin sisällä ja ulkona kuin viimeistä päivää, ennen kuin rauhallinen lomamoodi saatiin päälle. Nuo viikot olivat itselleni kuitenkin varsin mieluisia, sillä sain touhuta asioita äitini kanssa samalla kun isäni kunnosti ja remontoi vanhaa rintamamiestaloa, jossa he edelleen asuvat. Perhe oli yhdessä, ja asioita saatiin aikaan. Ihan parasta.

Minulle suursiivous on edelleen jokavuotinen perinne. Tosin yritän nykyään hoitaa sen osissa jo ennen kesäloman alkua, koska neljän viikon kesälomasta en ole valmis uhraamaan siivoamiselle edes yhtä kokonaista lomaviikkoa. Tänä keväänä suursiivous ajoitetaan huhtikuun loppuun, jolloin minulla on reilun kahden viikon loma pääsiäispyhien aikaan.

Olen laatinut lomaviikoille uuvuttavan pitkän to do –listan, josta en varmasti saa kaikkia asioita hoidettua, mutta laadin listan kuitenkin, sillä jokainen asia jonka saan siitä raksittua pois, on plussaa. Tämä lista pitää sisällään mm. saunan pesun, terassin pesun sekä öljyämisen, pakastimen sulatuksen, jääkaapin putsaamisen, kuiva-ainekaappien läpikäynnin, puutarhatöitä, kirppiskamojen hinnoittelua, koiran harjausta sekä pesua, kesälomamatkan suunnittelun sekä noin 40 muuta asiaa. Tässä ensimmäisten lomapäivien aikana listalta on saatu ruksittua tähän mennessä 13 asiaa! Enää 43 jäljellä.

Mitä minun to do –listalta on sitten tähän mennessä saatu jo hoidettua? Ikkunat on pesty, matot on pesty ja ehkä parhaimpana asiana, meidän sänky on syväpuhdistettu Puhdas Unelma -firman toimesta. Puhdas Unelma kävi meillä ensimmäisen kerran viime vuonna, silloin pesukohteena olivat sohva sekä kaksi isoa mattoa. Olimme miehen kanssa viime vuonna aivan ihmeissämme, kun Puhtaan Unelman Jari kuurasi matot ja sohvan tuosta noin vaan! Matot saivat olla lattialla omalla paikallaan, samalla kun Jari käsitteli ne vankalla ammattitaidolla. Matot olivat 3 tunnin jälkeen pesusta täysin kuivat, ja niiden päällä sai tallustella heti käsittelyn jälkeen. Miten kätevää!

 
puhdas unelma
 

Lattiamateriaalilla ei ole mattojen pesun yhteydessä mitään väliä, eikä lattioita ole tarvetta suojata mitenkään pesun ajaksi. Ainoa mitä pitää tehdä, on raivata maton päältä mahdolliset huonekalut sivuun (meidän tapauksessa piti siirtää kasa pojan autoja pois tieltä), jotta pesu päästään tekemään vaivatta koko maton pinta-alalle. Vaaleille matoille kannattaa pesun yhteydessä ottaa myös suoja-ainekäsittely, joka suojaa mattoja esim. mahdollisten punaviinitahrojen sekä kahviläikkien osalta. Meille on tehty tämä käsittely sohvallemme viime kerralla, ja sen ansiosta nesteet valuvat sohvan pinnasta kuin vesi ankan selästä.

 
puhdas unelma
 

Maton pesun yhteydessä koko asuntoon leviää todella miellyttävä tuoksu, ja se säilyy useamman päivän ajan siten, että kotiin tullessa koko asunto tuoksuu ihanan raikkaalta ja puhtaalta. Puhdas Unelmalla on valikoimassaan myös tuoksuttomia allergiapesuaineita, sillä tuoksulliset pesuaineet eivät toki joka asuntoon sovi. Niin, ja jos teillä sattuu olemaan kotona paksuja villamattoja, ei niiden pesun jälkeen asunnossa kylläkään leiju kukkaistuoksu – kyllähän sen tietää miltä märkä lammas taikka koira tuoksuu. Mutta kunhan villamattokin on kunnolla pesusta kuivunut, niin märkä villan tuoksu poistuu myös.

 
puhdas unelma
 

Puhdas Unelma pesee yksityistalouksissa eniten sohvia sekä mattoja. Erityisesti isoja ja painavia mattoja, joiden liikuttelu on kelle tahansa hankalaa. Puhdas Unelma hoitaa homman vaivattomasti. Mattojen syväpuhdistuksessa poistetaan ensin kaikki kuiva lika tehokkaalla imurilla: tämä imuri ei ole mikään perusimuri, vaan se imee likaa esim. sohvista sekä sängyistä jopa 30 cm syvyydestä. Tämän jälkeen matto pestään kunnon vaahdon avulla, joka poistaa rasvaisen ja tunkkaisen lian sekä luonnollisesti myös tahrat. Ja kolmen tunnin päästä pesusta matot ovat taas täysin käyttövalmiita. Kyllä on helppoa ja vaivatonta! 

 
puhdas unelma
 

Mattojen lisäksi meillä pestiin tänä keväänä sänky. En tiedä teistä, mutta omaan korvaan sängynpesu kuulostaa ensikuulemalta varsin oudolta. Toki meillä pestään tyynyjä ja peittoja aika ajoin, ja välistä olen raahannut ison petauspatjan suojan siskoni pesulaan melkein 50 kilometrin päähän. Mutta, että sänkyä voisi (ja pitäisi) pestä myös muuten. Täytyy tunnustaa, etten ollut koko asiaa edes aiemmin ajatellut!

Puhdas Unelma kuitenkin onneksi syväpuhdistaa myös sänkyjä. Tämän käsittelyn yhteydessä sängystä poistetaan aiemmin mainitsemani tehokkaan imurin avulla kaikki kuollut ihosolukko sekä pölypunkit. Pesu poistaa lisäksi rasvaisen ja tunkkaisen lian. Meidän tapauksessa petauspatjaan oli päätynyt myös erinäisten vaippafalskausten ansiosta lapsemme pissaa, jota ei kotikonstiputsauksilla oltu saatu patjasta ihan kokonaan kadotettua. Puhdas Unelman mukaan oksennus- sekä pissavahingot eivät ole lainkaan tavattomia sängyissä sekä sohvissa, niitä tapahtuu lähes kaikille – erityisesti pikkulapsiperheissä näitä vahinkoja sattuu. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että petauspatjan paljastaminen Jarille oli hieman nolo hetki: ajattelin, että olemme ainoita jotka ovat nukkuneet näin likaisessa sängyssä.

 
puhdas unelma
 

Meillä ei koira hypi sohvalle taikka sängylle, joten koirasta ei ylimääräistä likaa meidän sohvan taikka sängyn pinnoille tule. Koirista sekä kissoista sänkyyn erittyy karvoja, hiekkaa sekä eläinten omaa hilsettä. Jari kertoi, että erityisesti kissatalouksissa pesua pyydetään usein kissanpissavahinkojen putsaamiseen. Näiden vahinkojen yhteydessä pestävään pintaan laitetaan usein myös ns. tuoksuntappaja-aine, jolla vahvat hajut saadaan eliminoitua. Tämä käsittely tehdään syväpuhdistuksen jälkeen.

 
puhdas unelma
 

Kun Jari sitten alkoi käsitellä sänkyämme, olin varma, ettei sängystä irtoa muuta likaa kuin jo aiemmin mainitsemani pissavahinkojen liat. No toisin kävi!

Jari asetti imuriin testifiltterin, johon tarttuisi sängystämme irronnutta likaa. Kun Jari sitten tarkan sängyn sekä petauspatjan imuroinnin jälkeen näytti meille tämän filtterin, nousi sekä minun että mieheni kasvoille vieno nolostunut puna. Filtteriin oli tarttunut kunnon kerros hiuksia, kuollutta ihosolua sekä pölyä, ja sen koostumus oli oudon rasvainen. Jari kertoi, että näemme edessämme ison kasan pölypunkkien ruokaa. Voi kauhistus.

 
puhdas unelma
 
 
puhdas unelma
 

Meidän sänky on vain kolmisen vuotta vanha, ja jo siinä ajassa sängyn pintaan oli ehtinyt tarttua näin paljon likaa – eikä vain pintalikaa, vaan ihan aitoa ja kunnon syvälikaa. Tässä vaiheessa voisin esittää teille kysymyksen: kuinka vanha sänky teillä on ja onko sitä koskaan syväpuhdistettu?

Pedatessani saman päivän iltana sänkyämme saatoin tuntea nenääni asti miten kevyt ja raikas hengitysilma sängyn läheisyydessä oli. Sitä on hieman hankala sanoin kuvailla, mutta jotenkin ilma oli kevyempää ja puhtaampaa. Ja voi jestas miten hyvältä sänkyyn tuntui illalla pujahtaa. Nyt ihoa vasten ei ollut vain puhtaat lakanat, vaan koko sänky oli sisältä asti puhdas. Miehenikin totesi, että ihan kuin meillä olisi täysin uusi sänky. 

 
puhdas unelma
 

Tästä on hyvä jatkaa suursiivousta eteenpäin! Tsemppiä kaikkien kevät- ja kesäsiivouksiin! Muistakaa, että joskus on ihan ok mennä sieltä mistä aita on matalin ja soittaa vaikkapa Puhdas Unelma paikalle auttamaan mattojen, sänkyjen sekä sohvien pesemisessä! Ja muistakaa toki sekin, että tästäkin palvelusta saa tehdä kotitalousvähennykset.

KOTIMAINEN JA LUOTETTAVA

Puhdas Unelma on suomalainen yritys, joka tuo pesupalvelut suoraan asiakkaan luokse.

MONIPUOLISET PESUKOHTEET

Pesemme matot, sohvat, sängyt, nojatuolit, keittiön tuolit, nahkasohvat, auton penkit sekä veneiden tekstiilit.

MONIPUOLISET PESUKOHTEET

Pesemme matot, sohvat, sängyt, nojatuolit, keittiön tuolit, nahkasohvat, auton penkit sekä veneiden tekstiilit.

KOTITALOUSVÄHENNYS

Kotitaloudet voivat hyödyntää meiltä ostetut pesu- ja puhdistuspalvelut verotuksissaan.

Kirjoittaja: Heidi