SuperPark - kivaa puuhaa kaikenikäisille

Yhteistyössä SuperPark.

 
SuperPark11.jpg
 

Lapsen saamisessa on monta hyvää ja hienoa asiaa. Niistä yksi on omasta mielestäni ehdottomasti se, että lapsen kanssa voi mennä itsekin kaikkiin mahtaviin lasten leikkipuistoihin temppuilemaan! Olisi niihin vähän kummallista mennä ilman että veisi ainakin yhden lapsen mukanansa, vaikka itse olen aina tykännyt päästä niihin vähän pyörimään ja temppuilemaan. Ennen omaa lastamme pääsin toisinaan sukulaisten lasten siivellä tämmösiin paikkoihin ryönäämään ja peuhaamaan, mutta nyt niihin voi mennä oman lapsen kanssa vaikka kuinka useasti! Toki oman lapsen kanssa on vielä ekstraa sekin, että pääsee samalla näkemään kuinka iloinen ja innoissaan se ihan oma lapsi siellä leikkipaikassa remutessaan on.

 
SuperPark13.jpg
 
 
SuperPark15.jpg
 

Tässä on nyt päästy jo muutamaa erilaista leikkipuistoa oman lapsemme kanssa testaamaan, ja Vantaan SuperPark on niistä sellainen, mihin uskon meidän menevän vielä vaikka kuinka pitkälle tulevaisuuteenkin. Toisissa puistoissa on ehkä vähän enemmän panostettu ihan pienten lasten aktiviteetteihin, ja niitä toki kyllä löytyy myös SuperParkista yllin kyllin. Siellä on mm. viime visiitillä suureksi hitiksi osoittautunut liukumäkivuori, paloasemaa mallaava kiipeilymaailma sekä ihan erillinen pienten lasten osio, missä on omat pikkutrampoliinit ja vaahtokuutiomeret, sekä ainakin oman lapsemme mielestä aivan huikean hieno ja jännittävä pienten lasten temppurata, ja erilaisia pelejä ja jättipalikoita. Myös köysirata, jonka kyydissä pystyi liukumaan päin pehmeitä vaahtomuovipalikoita oli meidän porukkamme pikkuisten mieleen!

 
SuperPark6.jpg
 
 
SuperPark28.jpg
 
 
SuperPark30.jpg
 

Mutta siinä missä SuperParkit eroaa muutamasta muusta leikkipuistosta, on se että sieltä löytyy vähän isommillekin lapsille ja lapsenmielisille leikki- ja pelipaikkoja: niitä on SuperParkeissa paljon! Vantaan SuperParkista löytyi ainakin useita isompia trampoliineja, joilta voi pomppia valtaviin vaahtokuutiomeriin tai sitten ihan muuten vaan temppuilla siinä trampoliinilla. Taitavimmille löytyy myös erilaisia ramppihässäköitä, joita pitkin pääsee potkulaudoilla ja ties millä vermeillä testailemaan kaikenlaisia hyppyjä ja temppuja, ja rampeista ilmojen teille lentelevät temppuilijat voivat taas huoletta pläjähtää pehmeille vaahtomuovikuutioille. Itselläni ei enää tasapaino ja koordinaatiokyky riitä tämmöseen extreme-touhuun ollenkaan, mutta nuorempana ja vetreämpänä sitä olisi varmaan uskaltanut näitäkin kokeilla ilman että olisi koko ajan pelottanut että kohta se välilevy tai polven nivelsiteet paukkuvat.

 
SuperPark8.jpg
 

Myös erilaisia seinäkiipeily- ja trampoliinipelejä oli tarjolla, me olimme lapsemme kanssa kovasti ihmeissään trampoliinipelistä, jossa minun trampoliinilla pomppiva hahmoni jotenkin siirtyi valtavalle TV-ruudulle ilmestyneeseen tasohyppelypeliin, ja pystyin siinä pelissä sitten etenemään sen mukaan miten trampoliinilla pompin. Me kävimme myös pojan kanssa ajelemassa polkuautoilla sekä kokeilemassa vähän minigolfia, näihinkin Vantaan SuperParkissa löytyy ensiluokkaiset radat.

 
SuperPark22.jpg
 

Tykkäsin itse myös kovasti erilaisista urheiluradoista, SuperParkissa pääsee mm. kokeilemaan oman lämärinsä tai rannelaukauksen nopeutta, heittelemään korista ja pelaamaan jalkapalloflipperiä. Pääsimmepä siellä elämämme ensimmäistä kertaa kokeilemaan myös baseball-lyöntiä, siellä kun on sellainen häkkisysteemi, jonka sisässä laite sinkoaa baseball-palloja ja niitä voi sitten itse yrittää pesäpallomailalla mätkiä. Oli mukava fiilis kun lyönnin sai osumaan, ja pallo lensi komean kalahduksen saattelemana häkin muikkuverkkoihin!

 
SuperPark19.jpg
 
 
SuperPark21.jpg
 

Kaiken seikkailemisen ja pyörimisen lomassa toki jossain vaiheessa myös nälkä pääsee yllättämään. Tätä tilannetta varten SuperParkissa on helppoa ja hyvää ruokaa tarjoava ravintola Robson’s: tarjolla on esim. hampurilaisia, hodareita ja ranskalaisia sekä erilaisia limuja ja slush-juomia. Eihän kukaan lapsi voi vastustaa tuollaisia eväitä! Minä en ainakaan voinut.

Tiesimme, että SuperParkin tiloissa voi järjestää synttäreitä ja muita juhlia lapsille, mutta kävi ilmi että myös erilaiset työpalaverit ja mm. virkistystilaisuudet järjestyvät myös tarvittaessa. Ravintolassa on arkisin tarjolla buffetlounas, joten sekin asia hoituu samassa rakennuksessa. Olisihan siinä nyt mainiota vaihtelua kun ainaisten tylsien kokoushuoneiden sijaan pääsisi palaveeraamaan SuperParkiin. Sen jälkeen voisi mennä joko pomppimaan trampoliinilla onnistumisen riemusta, tai purkamaan pettymystään baseball-häkkiin tai jos tarpeeksi harmittaa niin ajamaan täysillä potkulaudalla hyppyristä vaahtomuovimereen. Myös yritysten virkistyspäivän kohteena SuperPark olisi erinomainen!

 
 
 
SuperPark4.jpg
 

SuperPark Vantaan kanssa samoissa tiloissa on myös kauppa, josta saa ostettua omaan kotiinsa erilaista touhuilukamaa, sieltä löytyi jääkiekko- ja jalkapallomaaleista sekä koripallotelineistä lähtien kaikkea mukavaa harrastevälineistöä, ja kaikkein laadukkaimmat Acon-mallin trampoliinit saa myös täältä omalle kotipihalleen.

Tänne tulemme varmasti poikamme kanssa vielä vaikka kuinka monta kertaa uudestaan, tekemistä kun on tarjolla vielä ihan teini-ikäisille asti, ja toki sitten meille riittävän lapsenmielisille aikuisillekin. Kunnolla kun täällä pistää remuamaan, niin hauskuuden lisäksi siinä on sekin etu että eipä tarvitse enää sen jälkeen lenkille tai kuntosalille mennä!

 
SuperPark31.jpg
 

Kirjoittaja: Jarno

Kuvat: @meanwhileinlongfield