Helpotusta muuttostressiin

Yhteistyössä Niemi.

Jee, muutetaan! Miten kivaa onkaan käydä läpi kaikki kodin tavarat, hoitaa tarpeettomien poisvienti tai myynti, pakata tarpeelliset kamat kasaan, roudata ne uuteen kotiin ja siellä taas purkaa ne ja etsiä kaikelle oma paikkansa! Laatikoita ja pakkausmuovia ja pahvia ja Ikea-kasseja! Isoja tavarakasoja joka puolella! Pakettiauton hankinta, kantamaan kyrsiintyneitä kavereita ja sukulaisia, pöytien ja sohvien ja pesukoneiden raijaamista, kipeitä selkiä, väsymystä ja nälkää! Jee!

 
Kuva: Niemi

Kuva: Niemi

 

Vaimoni kuulemma ihan oikeasti ajattelee näin, mutta luulen että hän on ehkä ainoa ihminen maailmassa. Tai no, hänkin intoilee vain tuosta tavaroiden järjestelystä, kamojen kantelu ja autoihin pakkailu ei kai hänenkään mielestään käsittääkseni ole ihan siellä ykkösvaihtoehtojen joukossa, kun mietitään miten voisi omaa aikaansa viettää. Itse en välitä mistään muuttohässäkkään liittyvästä asiasta yhtään (tai no muuttoon olennaisesti kuuluva pizzansyönti on kyllä mukavaa), enkä ole onneksi kovinkaan montaa kertaa joutunut muuttoruljanssia läpi käymäänkään.

Tuossa vuosi sitten kävi kyllä melko lähellä, että muuttaminen olisi tullut ajankohtaiseksi. Olimme löytäneet muutamankin ihan passelin asunnon, jotka sijaitsivat mukavan lähellä lapsemme isovanhempia, ja oma talommekin oli pariin otteeseen melko lähellä myyntiä. Mutta lopulta emme sitten päässeet ostajaehdokkaiden kanssa sopuun hinnasta, ja tällä hetkellä emme ole aktiivisesti enää uutta kotia etsimässäkään - ainakaan minun tietääkseni. Mutta silloin kun muutto näytti uhkaavan todennäköiseltä, oli meille täysin selvää, että tulisimme ehdottomasti ottamaan muuttoapua sen sijaan, että hoitaisimme koko ruljanssin itse. Etenkin nyt kun mukana menossa on kaksivuotias taapero, ja muuttoajoa olisi ollut sellainen tunnin edestakainen reissu, ei tavaroiden roudailu omin voimin olisi tullut kysymykseen, vaan olimme jo päättäneet, että sen puolen saa hoitaa joku muuttofirma.

 
Kuva: Niemi

Kuva: Niemi

 

Kun sitten tutkimme eri muuttofirmojen palveluita, huomasimme että ainakin Niemi tarjoaa ihan perinteisen tavaroiden kuljetuksen lisäksi paljon kaikenlaista muutakin muuttostressiä helpottavaa apua. Perinteiseen muuttofirman apuun itse miellän erilaisten muuttoa helpottavien asioiden ostamista tai vuokraamista (kuten esim. muuttolaatikot, pakkauspaperit, lattiansuojapahvit, nokkakärryt), ja kaikkea tätä härpäkettä onkin Niemen toimesta saatavilla vaikka kuinka ja paljon. Niemi jopa tarvittaessa valmistaa omat puiset laatikot ja suojaukset erilaisille esineille ja tavaroille, jos jotain todella haurasta ja arvokasta tahtoo kuljettaa. Niemellä on nettisivuillaan oma NiemiKauppa, josta käsin voi käydä tutkimassa mitä kaikkea suojauskamaa heillä on tarjolla – sieltä löytyy kaikki pakkausteipistä sohvapusseihin ja pumppukärryihin, jopa stressipallo löytyy valikoimasta!

Jos kamat haluaa itse pakata (kuten vaimoni tapauksessa), Niemen kanssa voi myös sopia milloin kaikki tarvittavat laatikot ja pakkausmateriaalit kotiin toimitetaan, eli niitä ei tarvitse erikseen lähteä jostain varastolta hakemaan. Mutta kuten ostos-TV:ssäkin jo aikoinaan sanottiin, ei tässä vielä kaikki: jos et ole vaimoni vaan normaali ihminen, saattaa tavaroiden pakkaaminen itse asiassa olla koko muuton stressaavin osa, ja siihenkin saa Niemeltä apua! Pakkauspalvelun ostamalla pääsee itse siitä vaivasta eroon, ja se myös nopeuttaa koko muuttoon menevää aikaa; oikein pakatun ja suojatun irtaimiston muutto kun etenee huomattavasti nopeammin. Ja toki tavarat oikein pakattuna ja suojattuna myös pysyvät muuton ajan todennäköisemmin ehjänä.

 
Kuva: Niemi

Kuva: Niemi

 

Toinen perinteinen muuttofirman tarjoama palvelu on sitten muuttoauton ja sen kuljettajan vuokraaminen. Niemen kautta hommattuna oikean kokoinen auto ja kuljettaja ilmaantuvat kotiovellesi pyydettynä ajankohtana. Näin ei itse joudu hakemaan vuokrapakettiautoa jostain toiselta puolelta kaupunkia, eikä tarvitse sitä sitten kieli keskellä suuta ajella ja pelätä ettei sitä vaan tule kolhineeksi. Jos kamojen kantelu ei nappaa, eikä kehtaa sukulaisia ja kavereita ruinata apuun (jos niitä ylipäätään on edes saatavilla), niin Niemi tarjoaa kuskin lisäksi myös tarvittavan määrän muuta muuttohenkilöstöä kuljettamaan tarvittaessa vaikka kaikki kamat vanhasta kodista uuteen. 

Eikä siinäkään vielä kaikki! Kamat saa halutessaan myös uudessa kodissa paikoilleen Niemen osaavien muuttohenkilöiden toimesta, joten halutessaan muuton voi hoitaa jopa niin että oma muuttourakka koostuu lähinnä vain siitä muuttopizzan syömisestä. Stressaavin osa on sitten miettiä sitä, että ottaako siihen muuttopizzaan fetaa vai vuohenjuustoa ja jospa vähän jalapenoa laittaisi mukaan vielä.

 
Kuva: Niemi

Kuva: Niemi

 

Usein kotia vaihtaessa käy myös niin, että joillekin kamoille ei löydykään sieltä uudesta kodista paikkaa. Tai saattaa olla niin, että joutuu väliaikaisesti ensin muuttamaan johonkin vuokra-asuntoon ennen kuin se uusi lopullinen asunto vapautuu, eikä kaikkia perintölipastoja ja kattokruunuja välttämättä saa sinne väliaikaiseen asuntoon mahdutettua. No tähänkin tilanteeseen Niemellä on parikin eri palvelua pään raapimista helpottamaan: Niemi tarjoaa varastointipalvelua, jonka avulla kamat saa turvalliseen säilöön siihen asti kun niitä taas tarvitaan, eli kun se lopullinen asunto vapautuu tai on tehty päätös että kyllä tuonne nurkkaan sittenkin se kaappikello sopii. Ja jos (ja kun) käy niin, että jotkut niistä vanhoista tavaroista ei vaan sinne uuteen kotiin enää sovikaan, niin Niemen kautta saa jopa kierrätyspalveluakin. Sen avulla vanhat tarpeettomiksi osoittautuneet romppeet saa ekologisesti ja asianmukaisesti hävitettyä tai parhaassa tapauksessa hyväkuntoinen tavara saa uuden kodin Niemen kierrätyskeskuskumppaneiden myymälöiden kautta.

 
Kuva: Niemi

Kuva: Niemi

 

Jos sinulla siis on muutto edessä, etkä satu olemaan vaimoni, niin älä lannistu - apua on kyllä saatavilla oikeastaan ihan joka asiaan mikä muutossa voi stressata. Niemen sivuilta (niemi.fi) voi käydä heidän tarjoamiin palveluihin vielä tarkemmin tutustumassa! Veikkaan, että jos kauniisti pyytää niin he voivat antaa myös suosituksia niihin muuttopizzan täytteisiinkin.


ONKO MUUTTO AJANKOHTAINEN ASIA?
Kurkkaa Niemen laajat muuttopalvelut heidän nettisivuiltaan!


Kirjoittaja: Jarno